Menu
Brooklyn Lager

Brooklyn Lager

Olut- tai juomatyyppi:
Lager
Alkoholi-%:
5,2%
Brändin alkuperä:
USA
Brooklyn Lager

 Brooklyn Lager on väriltään tumman kultainen olut, joka saa perusluonteensa kuivahumaloinnista. Maultaan se on maltainen sekä hienosti kukkainen ja katkera. Jälkimaussa maistuvat myös karamellimaltaat.

Brooklyn Lager on syntyisin Brooklyn Brewery -panimolta New Yorkissa. Olutasiantuntijat ympäri maailman arvostavat panimon oluita — niissä on sopivasti makua ja luonnetta.

Saksalaiset toivat panimotaidon Brooklyniin 1800-luvulla, ja heidän ansiostaan kaupunginosasta kehittyi yksi USA:n panimokeskittymistä. Vielä 100 vuotta sitten Brooklynissa toimi 48 panimoa, jotka kuitenkin lopettivat toimintansa yksi toisensa jälkeen 1900-luvulla.

Vuonna 1987 uutistoimisto AP:n kirjeenvaihtaja Steve Hindy jätti päivätyönsä perustaakseen Brooklyn Breweryn. Yhtiökumppanikseen hän sai alakerran naapurinsa, Tom Potterin. Ystävysten tavoitteena oli tuoda hyvä olut takaisin New Yorkiin. Panimon ensimmäinen tuote oli Brooklyn Lager. Yrityksen logon ja pullojen etiketit suunnitteli Milton Glaser – sama mies, jonka käsialaa on klassinen I Love NY -logo.

Tuotetiedot
Brooklyn Lager
Olut
Oluttyyppi: lager
Alkoholi: 5,2 til-%
Väri: 23 EBC
Katkerot: 35 EBU

Ainesosat: vesi, ohramallas, humala

Humalat: Ahtanum, Cascade, Saphir, Vanguard, Hallertauer Mittelfrueh

Ruokasuositus: salaatit, pihvit, pizza, hampurilaiset, paistetut kana- ja porsaanliharuoat, kiinalaiset ruoat.

Tarjoilulämpötila: 5-8 astetta.

Ravintosisältö: 100 ml sisältää
Energia: 188kJ / 45 kcal
Rasva: 0 g
 - josta tyydyttynyttä: 0 g
Hiilihydraatit: 3,9 g
 - josta sokereita: 0,1 g
Proteiini: 0,4 g
Suola: 0 g

kohtuullisesti.fi