Menu

Kierrätys ja kehitys

Kaikki kiertää

Kaikki Sinebrychoffin tuotteiden pakkaukset ovat kierrätettäviä: tölkit, kierrätysmuovipullot, kierrätyslasipullot ja ravintola-astiat. Palautetut alumiinitölkit sulatetaan ja alumiinista valmistetaan muun muassa uusia tölkkejä.

Tölkin uusiokäyttövalmistukseen tarvitaan vain 5 % ensivalmistustölkin energiasta. Myös pakkausmateriaalit, kuten pahvit ja kennolevyt kierrätetään.


Toimiva pakkaus säästää ympäristöä

Olemme kehittäneet ja tehostaneet pakkausmateriaalejamme aktiivisesti vuodesta 2008 Carlsbergin ”Simplification”-prosessissa. Toimintatapamme, konesarjamme ja pakkaustrendit muuttuvat, meidän pitää muuttua mukana. Kehittämällä pakkauksia vähennetään ympäristöä kuormittavia jätekiloja.

”Maailma muuttuu ja aina löytyy keinoja kehittää pakkauksiamme. Pakkauksen pitää suojata juomaa, kertoa tuotteesta ja toimia hyvänä kuljetusvälineenä. Emme kuitenkaan halua ylipakata juomiamme, vaan etsimme koko ajan keinoja vähentää pakkausmateriaalejamme – laadusta tinkimättä”, meillä Simplification-prosessista vastuussa oleva projektipäällikkö Johanna Siirilä kertoo.

Tavoitteenamme on yksinkertaistaa ja yhtenäistää pakkauksia ja vähentää eri pakkausnimikkeiden määrää. Tästä seuraa vähemmän jätettä ja työtä, enemmän tehoa ja laatua.

”Suurin osa pakkausmateriaaleistamme on kierrätettävää ja jo meille tullessaan kierrätettyä. Tuotteemme ovat siis hyvin jo lähtökohtaisesti ympäristöystävällisiä, ja kiertävät käytettyinäkin yhä uudelleen,” Johann Siirilä muistuttaa.

Jatkuvan kehittämisen avulla Sinebrychoff on säästänyt 2008 alkaen yli miljoona kiloa pakkausmateriaaleissa.  Kyseessä ei ole yksittäinen säästö, vaan jatkuvasti toimintaamme ohjaava toimintatapa, jätemäärä pienenee joka vuosi.