Menu
Heikki Vuokko Carbon Neutral Sinebrychoff 1024.jpg

Käytämme uusiutuvaa energiaa

Sinebrychoff lisäsi uusiutuvan energian käyttöä juomiensa valmistamisessa 2021 alusta. Loputkin vähäiset päästöt on kompensoitu ja se tekee juomanvalmistuksesta hiilineutraalia – ensimmäisenä suurista panimoista Suomessa.

 

Uusiutuvan energian lisääminen tuli mahdolliseksi, kun Sinebrychoffin yhteistyökumppani Keravan Energia luopui 2021 alussa turpeen käytöstä. Tehtaalle tulevan lämmön tuotantotapa vaihtelee voimalaitosten tilanteen ja lämmöntarpeen mukaan. Alkuperätakuiden avulla varmistamme, että Keravan Energia tuottaa vuosittain hankkimamme lämpöenergiamäärän uusiutuvilla polttoaineilla. Lämpöenergian tuotannossa käytetty puupolttoaine hankitaan sertifioiduista vastuullisesti hoidetuista metsistä (PEFC, FSC).

”Olemme sitoutuneet ilmastonmuutoksen torjuntaan ja tieteeseen perustuviin ilmastotavoitteisiin (Science Based Targets), jotta ilmastonmuutos saadaan rajoitetuksi 1,5 asteeseen. Yksi tärkeimmistä Carlsberg-konsernin ja Sinebrychoffin yhteisen kestävän kehityksen ohjelman Together Towards Zero and Beyond eli Yhdessä kohti nollaa ja edemmäs -tavoitteista on ollut panimoiden oman toiminnan (Scope 1 & 2) hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä. Saavutimme sen nyt Sinebrychoffilla yhdeksän vuotta etuajassa,” Sinebrychoffin vastuullisuus- ja kehitysjohtaja Tapio Krook kertoo.

 

Joitakin kasvihuonekaasupäästöjä – kuten panimon kylmälaitteiston vähäiset vuodot sekä puuhakkeen polttamisen muut kuin hiilidioksidipäästöt – jää edelleen kompensoitavaksi, ja ne on kompensoitu yhdessä johtavan ilmastoratkaisuiden tarjoajan ja päästökompensaatiohankkeiden kehittäjän South Polen kanssa.

Tuotteidemme valmistukseen käytetty sähkö hankitaan kansallisesta sähköverkosta. Alkuperätakuiden avulla varmistamme, että sähkömarkkinoille tuotetaan vastaava määrä uusiutuvaa sähköä.

 

Sinebrychoffin juomien (mm. Karhu, KOFF, KOFF Long Drink, Crowmoor, Somersby, Battery Energy Drink, Coca-Cola-juomat ja -vedet) vuosivolyymi on noin 300 miljoonaa litraa, ja sen valmistukseen käytettävää energiamäärään on onnistuttu vähentämään mm. lämmöntalteenoton ja muiden energiatehokkuustoimien avulla.

 

Vastuullisuuslinkkejä (kaikki linkit löytyvät ylävalikosta)