Menu
kegs_floating_comp.jpg

Usein kysytyt kysymykset – DraughtMaster-astioiden pantit ja muuttuminen läpinäkyväksi

K: PANTTI – DraughtMaster-järjestelmässä ei ole ollut ennen panttia. Miksi se otetaan nyt käyttöön?

V: Lähtökohtaisesti halusimme DM-astiat markkinoille ilman erillistä panttia. Uskoimme, että rakentamamme kierrätysjärjestelmä ja -malli tyhjien astioiden kierrättämiseksi uusiokäyttöön olisi kannustanut asiakkaitamme palauttamaan astioita yhtä suurella innolla kuin perinteisiä muita pantillisia juomapakkauksia. DM-astioiden kierrätys Sinebrychoffin kautta on kuitenkin ollut tavoitteitamme alhaisempaa, joskin varsin mittavaa kuitenkin. Osana Sinebrychoffin ja Carlsberg-konsernin kestävän kehityksen ohjelmaa, olemme sitoutuneet kehittämään tuotteitamme ja toimintaa kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja siksi olemme päättäneet ottaa panttimallin käyttöön myös DM-astioiden osalta.

K: PANTIT – Miten panttien oikeellisuus varmistetaan?

V: Kuljettaja tarkastaa palautuvan määrän ja kirjaa sen käsipäätteeseen. Toimitaan siis samalla tavalla kuin muidenkin palautuvien yksiköiden kanssa. Palautuvat määrät näkyvät myös asiakkaalle jäävällä lähetteellä. Määrän tarkastaminen on sujuvaa, kun palautussäkkeihin on aina täytetty 5 astiaa / säkki.

K: PALAUTUKSET - Saako jo aikaisemmin toimitetuista DraughtMaster-astioista pantin kun palauttaa sen aloitusaikajakson 19.4. jälkeen?

V: Kyllä saa. Pantti määräytyy palautettujen astioiden mukaan kuljettajan kanssa tarkastettuna.

K: PALAUTUSPUSSI – Mistä saan tilattuja uusia pusseja? Maksavatko ne jotain?

V: Asiakkaalla toimitetaan yksi rulla säkkejä 29.3. alkaen ja sen jälkeen säkkejä voi tilata normaalisti Sinebrychoffilta tuotenumerolla 112208 hintaan 6,82€ (sis alv 24%)

K: PALAUTUSPUSSI – Voiko palauttaa vanhaan pussiin astioita ja saada siitä pantit?

V: Pantin käyttöönoton jälkeen astiat palautetaan uudessa pussissa, jossa palautuva määrä on helposti todennettavissa. Näin varmistetaan, että asiakkaalle hyvitetään oikea panttimäärä.

K: PALAUTUSPUSSI – Mitä vanhemmille isommille pusseille tulee tehdä?

V: Emme ota pusseja enää vastaan tai maksa niistä hyvityksiä. Pyri käyttämään ja kierrättämään muovinkeruussa tai energiajakeena. Pussin materiaaliluokka on PE/LD.

K: PALAUTUSPUSSI – Mistä tiedän, mikä on uusi ja vanha pussi?

V: Uuteen pussiin on painettu tekstit “Enintään 5 astiaa per säkki” ja “Kierrätyssäkki pantillisille DraughtMaster-astioille”. Lisäksi uusi säkki on mitoitettu 5 astian mukaan kun vanhaan mahtui n. 15 astiaa.

K: PALAUTUSPUSSI – Minulle ei ole tullut uusia pusseja. Mistä voin tilata pusseja jotta voin palauttaa astiat?

V: Voit tilata niitä verkkokaupasta tai Asiakaspalvelusta  

K: KIERRÄTYS – Aikaisemmin Sinebrychoffin ohjeistus oli laittaa tyhjät säkkeihin noutoa varten tai hävittää energiajakeena Onko energiajakeena hävittäminen enää mahdollista?

V: Energiajakeenahävittäminen on mahdollista, mutta kätevämpi ja ympäristöystävällisempi tapa on pussittaa ne palautuspusseihin noutoa varten. Näin ravintola varmistaa myös, että tyhjistä astioista maksetaan asianmukaiset pantit takaisin. Materiaali itsessään kelpaa energiajakeeseen, mutta toivomme, että materiaali päätyisi useammin energiajakeen sijasta materiaalin uusiokäyttöön järjestämämme kierrätysmallin kautta.

K: KIRKAS ASTIA – Miksi siirrytte läpinäkyvään astiaan DraughtMasterissa?

V: Läpinäkyvä astia parantaa sen kierrätettävyyttä erilaisiin tilanteisiin. Lisäsimme alun perin värin laadunvarmistuksena, mutta pitkien laadullisten testien jälkeen päätimme poistaa värin koska sillä ei ollut vaikutusta laatuun ja näin sen uusiokäyttömahdollisuudet laajenevat.

K: KIRKAS ASTIA – Siirtyykö Sinebrychoff jatkossa ainoastaan uuteen läpinäkyvään astiaan?

V: Kyllä. Eri tuotteet vaihtuvat eri aikataululla. Tavoitteenamme on, että vuoden 2021 loppuun mennessä kaikki astiat ovat uusia läpinäkyviä versioita. Sinebrychoffilla valmistettavat pakkaukset, eli valtaosa DM-kokonaisvolyymista, muuttuvat läpinäkyviksi jo kevään 2021 aikana. Panttijärjestelmä tulee kuitenkin koskemaan kaikkia DM-pakkauksia 19.4. alkaen riippumatta siitä onko pakkauksen väri vihreä tai väritön (läpinäkyvä).

K: KIRKAS ASTIA – Vaikuttaako läpinäkyvät astiat jotenkin niiden käsittelyyn ravintoloissa?

V: Ei vaikuta. Niitä käytetään täysin samalla tavalla kuin aikaisempia vihreitäkin.

K: KIRKAS ASTIA – Vaikuttaako vihreän muovin poistaminen jotenkin tuotteiden laatuun?

V: Ei. Tuotteet pysyvät aivan yhtä laadukkaina kuin ennenkin.

K: KIRKAS ASTIA – Mitkä tuotteet siirtyvät läpinäkyvään pakkaukseen?

V: Lopulta kaikki tuotteet tulevat siirtymään läpinäkyvään pakkaukseen. Muutoksen aikataulu tulee vaihtelemaan tuotteittain riippuen niiden valmistusmaasta ja Carlsbergin tuotantoprosesseista.

K: KIRKAS ASTIA – Vaikuttaako tämä jotenkin tuotteiden hintaan?

V: Ei. Läpinäkyvään astiaan siirtyminen ei tule vaikuttamaan hinnoitteluun asiakkaille. Tulemme ottamaan käyttöön panttijärjestelmän kaikille DraughtMaster-astioille 19.4.2021 alkaen.

K: LISÄTIETOJA – Mistä saamme lisätietoja, jos niitä tarvitsemme?

V: Katso tarkemmat tiedot draughtmaster.fi -sivustolta. Sieltä löydät yhteydenottolomakkeen ja yleisimmät kysymykset vastauksineen. Tietoa saat myös myyntiedustajaltamme. Myynnin yhteystiedot löydä sivustolta https://www.sinebrychoff.fi/yhteystiedot/myynti-sales/

Tyhjä DraughtMaster-astia

Tyhjä DraughtMaster-astia

Uuden palautussäkin painatus

Uuden palautussäkin painatus