Menu
Pelasin monta vuotta koripalloa SM-sarjassa, joten pallo on hallussa, kuten myös ympäristöasiat nykyisessä tehtävässäni.

Esittelyssä yksi meistä
Hanna Palomäki - Ympäristökoordinaattori

Kesätyöllä on merkitystä tulevalle uralle

Kesän 2000 työskentelin laboratoriossa laatutarkkailijana. Opiskelijana nautin erityisesti viikonloppuvuoroista. Niistä kertyi arkiviikkovapaa eli se minun kesälomani! Seuraavina kesinä tutustuin akateemiseen tutkimusmaailmaan, mutta kaipasin tekemisen meininkiä – prosesseja, teollista tuotantoa ja mukavia duunikavereita. Pääsin Sinebrychoffille käsittelemään kuluttaja- ja asiakaspalautuksia.

Ympäristö- ja yhteiskuntavastuu asioiden pariin

Nykyisin työskentelen ympäristökoordinaattorina ja olen osa tuotannon Quality, Environment, Safety & Health -tiimiä. Pidän huolta siitä, että toimimme ISO 14001 ympäristöjohtamisjärjestelmän, Keravan tehtaan ympäristöluvan, kemikaaliluvan ja sidosryhmien vaatimusten mukaisesti.

Seuraan ja raportoin ympäristölukuja eri sidosryhmille, kuten omistajallemme Carlsbergille, yhteistyökumppanillemme Coca-Colalle, ympäristöviranomaisille ja Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy:lle. Olen tiiviisti mukana niin ulkoisissa kuin sisäisissäkin auditoinneissa. Ja vuotuinen urakka on yhdessä viestinnän kanssa saada kasaan Sinebrychoffin kestävän kehityksen raportti. Työympäristöni on koko tuotantolaitoksemme mukaan lukien pintavesiemme laskupaikat Nissinojaan ja Keravanjokeen. Välillä vedänkin kumisaappaat jalkaan ja lähden joelle tarkkailemaan ympäristöä😊.

Työyhteisön merkityksen ja varsinkin sen puuttumisen on huomannut nyt koronapandemian aikaan. Etätöiden jälkeen kuinka siistiä onkaan palata konttorille. Entisenä joukkuepelaajana koen olevani juuri oikeassa joukkueessa.

Parasta työssäni on, kun saamme kiitosta ja kehuja ulkoisissa auditoinneissa ja viranomaistarkastuksissa siitä , että olemme hoitaneet ympäristöasiat mallikkaasti.

Työyhteisömme koostuu huipputekijöistä. Tämä näkyy erityisesti auditointitilanteissa, joissa me kaikki pyrimme saamaan pallon koriin. Yhdessä tekemisen fiilis on näissä tiukoissa tilanteissa huipussaan. Tavoitteemme on kestävä kehitys ja tunnemme vastuumme ympäristön suhteen – ilman puhdasta luontoa meillä ei olisi raaka-aineita, joista valmistaa juomia. Toimintaamme ohjaavat niin Pariisin Ilmastosopimuksen tavoitteet konsernin TTZ-ohjelman muodossa kuin EU:n kertakäyttömuovidirektiivin vaatimukset kierrätysmuovin lisäämiseksi pakkauksiin.​

Ympäristöasiat ovat minulle tärkeitä myös kotona

Olemme tehneet melkoisia energiaremontteja talossamme. Suora sähkölämmitys on vaihdettu maalämpöön ja aurinkopaneeleihin. Ikkunat ja ovet on vaihdettu energiatehokkaampiin. Maksamme naapurissa olevan rivitalon biojäteastiasta oman osuutemme ja viemme biojätteet kimppa-astiaan. Oli ilo huomata, että myös naapuri liittyi samaan biojätekimppaan seuraten esimerkkiämme. Olen myös siirtynyt työmatka-autoilusta työmatkapyöräilyyn😊.