1811, Jacob Christian Jacobsen, Carlsbergin perustaja syntyy. Vuonna 1835, isänsä kuoltua, J.C. Jacobsen aloittaa panimoyhtiön johdossa. J.C. oli synnynnäinen oluenpanija. Hänellä oli intohimo oluen valmistukseen ja kiinnostus luonnontieteisiin. Nämä ominaisuudet ajoivat häntä eteenpäin elämänpituisella matkallaan oluen laadun parantamisessa. Hän opiskeli Saksassa Baijerissa oluenpanoa, Munchenissä Gabriel Sedlmeyrin Zum Spaten -panimossa. Kesällä 1845 J.C. Jacobsen palasi vankkureilla Kööpenhaminaan mukanaan kaksi rasiaa Spatenin hiivaa modifioidussa hatturasiassaan.
Pitkällä matkallaan hän piti hiivan viileänä pysähtymällä usein ja huuhtelemalla sitä kylmällä vedellä. J.C. Jacobsenin ensimmäiset lager-erät tehdään hänen äitinsä pesusoikossa. Niitä kehitetään panimolla kunnes hän saa aikaan mieleisensä tuloksen. Uusi lager tarvitsee uuden panimon, jossa on suuri varasto. Hän ottaa poikansa Carlin nimen ja tanskan vuorta tarkoittavan sanan "bjerg" ja aloittaa oman panimonsa Kööpenhaminan ulkopuolella. Näin Carlsberg syntyy vuonna 1847. Kansainvälinen hyväksyntä syntyi 21 vuotta myöhemmin Carlsberg-oluen päästyä Iso-Britannian markkinoille.
J.C. Jacobsen käyttää tilaisuuden hyväkseen modernoidakseen panimon uudelleen. Hän rakennuttaa jäähdytysjärjestelmän, joka parantaa tuotelaatua ja parantaa myyntiä huimasti. Jacobsenin poika Carl palaa Euroopasta, jossa hän on opiskellut oluen valmistusta. Hän saa valmistaa omaa oluttaan uudessa panimorakennuksessa, jonka hän nimeää Uudeksi Carlsbergiksi. Ensitöikseen Carl lisää tuotantokapasiteettia ja lyhentää isänsä panimoprosessin puoleen.
Kymmenessä vuodessa myynti Uudessa Carlsbergissa ohittaa vanhemman Carlsbergin myynnin. Carl myy oluttaan Carlsberg-nimellä mutta isänsä harmiksi Carl valmistaa oluensa nopeammin. Tämä synnyttää riidan miesten väillä. J.C. Jacobsen ajaa poikansa lakimiestensä avulla alueelta ja yrittää rajoittaa tämän tuotantoa. Hän haluaa Carlin myös muuttavan panimonsa nimen. Isä ja poika sopivat välinsä vasta 1886, ennen J.C. Jacobsenin kuolemaa.
J.C. Jacobsen perustaa Carlsberg-laboratorion kehittääkseen mallastus-. keitto- ja käymisprosesseja.
Carlsberg-säätiö perustetaan panimolaboratorion ja tanskalaisen tieteen tukemiseksi.
Riitauduttuaan isänsä kanssa Carl Jacobsen perustaa Uuden Carlsbergin.
1883 professori Emil Christian Hansen kehittää tavan tasalaatuiseen oluenvalmistukseen. Hän oppii, että organismit perustuvat erilaisiin sienikasvustoihin ja hiivan viljelyä voidaan kehittää. Hän eristää puhtaan hiivakasvuston ja mullistaa oluenvalmistuksen kaikkialla maailmassa. Hiivan puhdasviljely on omaisuuksien arvoinen keksintö. Mutta J.C. Jacobsen ei pidäkään keksintöä salassa vaan jakaa keksinnön panimomestareille kaikkialle maailmassa. Ehkä Jacobsen halusi, että kaikissa maailman oluissa on hieman Carlsbergia. Syistä huolimatta Carlsberg-hiivaa käytetään suurimmassa osassa maailman lager-oluita.
Myöhemmin 1909 tanskalainen kemisti Soren P.L. Sorensen, Carlsbergin laboratorion kemianosaston johtaja, kehittää pH-asteikon. Hänen tutkimuksellaan on mullistava vaikutus oluenvalmistukseen ja kemiaan. pH-asteikosta on tullut standardi, millä mittaamme sitä, miten neste reagoi elävien organismien kanssa. 1900-luvulla Carlsbergin laboratoriolla oli paljon annettavaa entsyymitutkimukselle ja sillä on sitä yhä.
Tanskalainen arkkitehti ja taiteilija Thorvald Bindesboll kutsutaan suunnittelemaan etiketti, mikä määrittelee Carlsberg-oluen ikiajoiksi. Samana vuonna Carlsbergista tulee ensimmäinen panimo, joka tuottaa olutta Tanskan kuninkaalliselle hoville. Etiketin kruunu symboloi tätä, humalanlehti puolestaan Carlsbergin luonnollisia raaka-aineita.