Menu
Heikki Vuokko Carbon Neutral Sinebrychoff 1024.jpg

100 % uusiutuvalla energialla - hiilineutraali panimo

Sinebrychoff on valmistanut juomansa 2021 alusta 100 % uusiutuvalla energialla. Loputkin vähäiset päästöt on kompensoitu ja se tekee juomanvalmistuksesta täysin hiilineutraalia – ensimmäisenä suurista panimoista Suomessa.

Uusiutuvan energian 100 % käyttö tuli mahdolliseksi, kun Sinebrychoffin yhteistyökumppani Keravan Energia luopui 2021 alussa turpeen käytöstä, eikä juomien valmistamiseen sopimuksemme mukaan käytetä muitakaan fossiilisia polttoaineita. Panimon energiakäytön vähentymisessä merkittävä tekijä on ollut panimoprosessin lämmön talteenotto, jota on tehty jo vuosia.

”Olemme sitoutuneet ilmastonmuutoksen torjuntaan ja tieteeseen perustuviin ilmastotavoitteisiin (Science Based Targets), jotta ilmastonmuutos saadaan rajoitetuksi 1,5 asteeseen. Yksi tärkeimmistä Carlsberg-konsernin ja Sinebrychoffin yhteisen kestävän kehityksen ohjelman Together Towards Zero eli Yhdessä kohti nollaa tavoitteista on ollut panimoiden hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä. Saavutamme sen nyt Sinebrychoffilla yhdeksän vuotta etuajassa,” Sinebrychoffin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Marja-Liisa Weckström kertoo.

Joitakin kasvihuonepäästöjä – kuten panimon kylmälaitteiston vähäiset vuodot sekä puuhakkeen polttamisen muut kuin hiilidioksidipäästöt – jäi vuodenvaihteen jälkeen vielä kompensoitavaksi, ja ne on kompensoitu yhdessä johtavan ilmastoratkaisuiden tarjoajan ja päästökompensaatiohankkeiden kehittäjän South Polen kanssa.

Sinebrychoffin juomien (mm. Karhu, KOFF, KOFF Long Drink, Crowmoor, Somersby, Battery Energy Drink, Coca-Cola-juomat ja -vedet) vuosivolyymi on noin 300 miljoonaa litraa, ja sen valmistukseen käytettävän lämpöenergian tuotannossa ei käytetä fossiilisia polttoaineita, vaan pelkästään puupolttoainetta sertifioiduista vastuullisesti hoidetuista metsistä (PEFC, FSC).

Vastuullisuuslinkkejä (kaikki linkit löytyvät ylävalikosta)