Menu
DM-bar+clearkeg+logo.jpg

DraughtMaster - hanaoluen vallankumous

Sinebrychoff laittaa Suomen ravintola-astiat vaihtoon puolen vuosisadan jälkeen. Uuden DraughtMaster-hanalaitteiden olut on laadukkaampaa, säilyy pidempään, mahdollistaa olutvalikoiman laajentamisen ja on siten tuottoisampaa.

Carlsbergin kehittämässä DraughtMaster-hanaolutjärjestelmässä olut suljetaan PET-muoviastiaan tiiviisti ja puserretaan ulos ulkoisella paineilmalla. Olut ei siis ole kontaktissa ulkoiseen ponnekaasuun kuten aiemmin. Tällainen ”tuorepuristettu olut” säilyy raikkaana kuusi kertaa pidempään kuin metalliseen ravintola-astiaan täytetty olut.

Hanaolut on pakattu metallisiin ravintola-astioihin jo yli 50 vuoden ajan. Hanaoluen tarjoiluun on odotettu uutta, nykyaikaista ratkaisua. Lisäksi kuluttajat arvostavat laajempaa valikoimaa oluita, minkä pidempään säilyvä olut mahdollistaa.

DraughtMaster mahdollistaa olutvalikoiman laajentamisen

Vaikka hanaoluen innovaatiot ovat siis olleet harvassa, suurin osa oluenjuojista valitsee yhä mieluummin hana- kuin pullo-oluen. Metallisessa ravintola-astiassa olut on säilynyt raikkaana vainvajaan viikon ajan astian avaamisen jälkeen, mikä on rajoittanut ravintoloiden hanaolutvalikoimaa. Lisäksi astianvaihdon yhteydessä on voinut syntyä paljon vaahtoa, mikä hidastaa toimintaa tiskillä.

Uusissa tiiviisti suljetuissa DraughtMaster-astioissa olut säilyy raikkaana aina viimeiseen pisaraan — vähintään 31 vuorokauden ajan.

 Innovatiivinen oluthanalaitteisto pitää oluen raikkaana pidempään

Hiilidioksidia ei tarvitse lisätä, joten olut päätyy lasiin juuri sellaisena kuin se panimolta lähti.  Tavallisissa ravintola-astioissa hiilidioksidin määrää on säädettävä, jolloin oluen vaahto voi jäädä epätasaiseksi, eikä lasillinen näytä houkuttelevalta liian hiilidioksidin vuoksi.

Oluen jälleenmyyjät tietävät, että täydellistä olutta saa vain, kun laitteisto on puhdas.  DraughtMasterin puoliautomaattinen järjestelmä ilmaisee, kun laite kaipaa puhdistamista. Metalliset ravintola-astiat eivät varoita hygieenisen laadun heikkenemisestä.

Raikkaampi olut on myös ympäristöystävällisempää

Järjestelmän ansiosta hiilidioksidia tarvitaan vähemmän muuallakin kuin baaritiskillä. Sinebrychoffin kestävän kehityksen kehitysyhtiö Ergolla teettämä ja Suomen Luonnonvarakeskuksen LUKE:n validoima elinkaaritutkimus osoittaa, että PET-muovista valmistettujen ravintola-astioiden hiilijalanjälki on sama tai jopa hieman pienempi kuin nykyisessä järjestelmässä. Vaikka uudet astiat eivät ole uudelleentäytettäviä metalliastioiden tapaan, jää pois kuljetus ja pesu. Ne kuluttavat siten vähemmän vettä eikä pesuaineita tarvita täytön yhteydessä.

Lisäksi metalliastiat ovat vaatineet enemmän kuljetuksia verrattuna pienempään tilaan meneviin DraughtMaster-moduuleihin, varsinkin kun ne tyhjinä on puristettu pieneen kokoon. Jalkapallon kokoiseksi tyhjentyneen 20 litran PET-astian voi hävittää energiajakeeseen, mutta Sinebrychoff aloittaa tyhjien astioiden keskitetyn keräämisen asiakkailtaan loka-marraskuun vaihteessa 2018. Sinebrychoff tutkii myös astioiden jatkojalostus- eli ns. upcycling-mahdollisuuksia.

Kysy lisää omalta myyntiedustajaltasi tai lähetä sähköpostia osoitteeseen [email protected] ja kerro, että haluat kuulla lisää!