Menu
Karhu 5,3

Karhu 5,3

Olut- tai juomatyyppi:
Lager
Alkoholi-%:
5,3%
Brändin alkuperä:
Suomi
Karhu 5,3

Karhu 5,3 -oluen valmistuksessa käytetään hiukan enemmän raaka-aineita kuin peruslagerissa. Näin syntyy kantavierteeltään täyteläisempi ja tuhdimpi olut, jossa mallas ja humala maistuvat voimakkaammin.

Ensimmäiset Karhu-oluet nautittiin Porissa 1920-luvulla. Karhua sai Porin seudulla vielä 1930-luvun alussa, mutta sitten se jäi talviunille. Yhtäjaksoisesti olutta on valmistettu vuodesta 1958, aluksi ykkösoluena. Karhu III lanseerattiin 1961. Vuonna 1991 oluen jakelu laajennettiin valtakunnalliseksi. Tänä päivänä Karhua valmistetaan Sinebrychoffin Keravan panimolla.

Oluttyyppi: lager
Alkoholi: 5,3 til-%
Kantavierre: 11,9 %Plato
Väri: 13 EBC
Katkerot: 17 EBU
Ravintosisältö per 100 ml
Energia: 186 kJ / 44 kcal
Rasva: 0 g
josta tyydyttynyttä: 0 g
Hiilihydraatit: 2,8 g
josta sokereita: 0 g
Proteiini: < 0,5 g
Suola: 0 g

Ainesosat: vesi, ohramallas, ohra, humala.
Ruokasuositus: kalaruoat, pizzat, hampurilaiset, paistetut ruoat, makkararuoat, makkarat, suolaiset piiraat, pataruoat, perinneruoat.
Tarjoilulämpötila: 3-6 astetta.

kohtuullisesti.fi