Menu

Karhu Juicy IPA ja Karhu Summer Wheat

Karhu-olut lanseeraa keväällä 2024 kaksi raikasta uutuutta - Karhu Juicy IPA 4,6% ja Karhu Summer Wheat 4,8%. Molemmat uutuudet ovat kesäisen hedelmäisiä ja raikkaita janonsammuttajia.

Karhu Juicy IPA 4,6% - kesän mehukkain olut

Suosittuun IPA-kategoriaan saapuu kesän mehukkain uutuus. Karhun uusin erikoisolut, Karhu Juicy IPA, on nimensä mukaisesti mehukas ja hedelmäinen olut, jossa kohtaavat mango- ja passionhedelmämehujen raikkaus ja kevyen humaloinnin vivahteikkuus.

”Mango- ja passionhedelmämehu tuovat tuotteeseen trooppista hedelmää, jota tuotteen IPA-olueksi hillitty katkerotaso tukee”, kertoo Sinebrychoffin pääpanimomestari Heikki Vuokko.

Tölkin karhukuvan on kuvittanut tamperelainen sarjakuvapiirtäjä ja yhteiskuntakriitikko Riina Tanskanen, joka nousi tunnetuksi Tympeät tytöt –sarjakuvateoksestaan. Hänelle myönnettiin 2022 Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedonjulkistamisen valtionpalkinto nuorimpana palkinnon historiassa.

”Suurimpana inspiraationa on työni Tympeiden tyttöjen kanssa - etenkin heidän vähäeleiset ilmeensä, jollainen myös karhulla on. Halusin, että karhu on tympeä - mutta samaan aikaan siihen mahtuu muitakin sävyjä: rauhaa, itsevarmuutta ja jopa lempeyttä. Viiva ja muotokieli on inspiroitunut Tove Janssonin kuvituksista. Ja tietenkin inspiraationa oli myös alkuperäinen karhu - kuva on niin ikoninen, että oma versiointi syntyi sen pohjalta nopeasti”, Riina Tanskanen kertoo.

”Hedelmäiset IPA-oluet ovat nyt nosteessa, myös Suomessa oluen ystävät haluavat herkullisia elämyksiä uutuuksilta. Juicy IPAsta tekee erityisen se, että siihen on lisätty aitoa hedelmämehua. Karhun erikoisolutpesueesta löytyy jo todella kattava oluttyylivalikoima, jokaiselle jotain”, kertoo Karhu-oluiden tuotepäällikkö Elli Karppinen Sinebrychoffilta.

Ruokasuositus: Pizzat, tuliset annokset ja salaatit

Karhu Summer Wheat 4,8% - täydellinen kesäolut!

Karhu uudistaa kesäoluensa ensi kesälle ja tuo markkinoille heleän herkullisen kesävehnän, joka vie oluenjanon mennessään virkistävän sitruksisella raikkaudellaan. Tämä olutherkku sopii täydellisesti suomalaiseen kesäiltaan! Karhu Summer Wheat on saatavilla kevään ja kesän ajan.

”Karhu Summer Wheat on kesäinen ja erittäin raikas samea vehnäolut, missä voi aistia sitruksisia aromeja”, olutta kuvailee Sinebrychoffin pääpanimomestari Heikki Vuokko.

”Suomalaisten suosimissa oluissa korostuvat raikkaat maut, ja olemme halunneet tuoda perinteisen vehnäoluen nykypäivään, entistä raikkaammaksi juuri kesäsesonkiin sopivaksi”, kertoo Karhu-oluiden tuotepäällikkö Elli Karppinen Sinebrychoffilta.

Tölkin karhukuvan on kuvittanut helsinkiläinen kuvittaja Eero Lampinen,  Belgiassa kasvanut suomalainen kuvittaja ja taiteilija. Hänen kuvituksensa yhdistävät raikkaita pastellisävyjä ja pop-kulttuurin kuvastoa synkempiin aiheisiin. Eeron töissä esiintyvät hahmot ovat keino tutkia ja haastaa sukupuoleen liittyviä normeja. Kuvitusten herkät pojat ja rohkeat femmet elävät fantasian rajamailla, lumotussa suhteessa luontoon.

Eeron hahmot ovat löytäneet tiensä lehtikuvituksista valtaviin seinämaalauksiin ja hänen töitä on palkittu muun muassa Mikkelin kuvitustriennalessa ja Grafian Vuoden Huiput -kilpailussa.

"Tahdoin kuvitella pörröisen rinnakkaishahmon stoalaiselle ja kulmikkaalle Karhu-logolle. Sulosilmäinen karhuhahmo edustaa empatiaa ja ymmärrystä, se on ajatusten vallassa. Metsä on julma paikka ja siellä selviytyminen vaatii paksun turkin ja pitkät ripset", Eero kertoo karhuhahmostaan.

Ruokasuositus: Vähärasvainen kala, merenelävät, salaatit ja miedot juustot.

Uutuuksien jakelu alkaa 11.3. kautta maan. Uutuudet on pakattu 0,5 litran tölkkiin.  Molemmat oluet soveltuvat myös vegaaneille.

Sinebrychoff valmistaa kaikki juomansa hiilineutraalisti 100 % uusiutuvalla energialla.

Tuotetiedot:

Karhu Juicy IPA 4,6%
Olut

Ainesosat: Vesi, OHRAMALLAS, OHRA, humala, mangomehu ja passionhedelmämehu tiivisteestä, luontainen aromi, hiiva.
Ravintosisältö / 100ml: 161 kJ/39 kcal; hiilihydraatit 2,5 g; sokereita 0,1; proteiinia < 0,5 g
Alkoholiprosentti: 4,6 til-%

Humalat: Saazer, Mosaic, Citra
Mallas: Pilsner- ja karamellimallas
Väri (EBC): 10
Katkerot (EBU): 16

--

Karhu Summer Wheat 4,8%
Olut

Ainesosat: Vesi, OHRAMALLAS, OHRA, VEHNÄ, humala, aromi, stabilointiaine (arabikumi).
Ravintosisältö / 100ml: 171 kJ/41 kcal; hiilihydraatit 2,7 g
Alkoholiprosentti: 4,8 til-%
Humalat: Saazer                                                                                                                                                                         
Maltaat: Pilsner
Väri (EBC): 8
Katkerot (EBU): 11

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Timo Mikkola, Sinebrychoff, email: [email protected], tel: 040 830 7176

1819 perustettu Sinebrychoff on osa Carlsberg-konsernia ja valmistaa oluita, siidereitä, long drink -juomia, virvoitusjuomia, vesiä sekä energiajuomia. Sen tuotesalkkuun kuuluvat mm. Karhu, KOFF, Carlsberg, Battery Energy Drink, Monster Energy, Crowmoor sekä Somersby ja Coca-Colan yhtiön juomat, kuten Coca-Cola, Fanta, Bonaqua sekä Sprite.  Henkilöstön monimuotoisuus, vuorovaikutus asiakkaiden ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa sekä vahvat tuotebrändit ovat kestävän kehityksen edistämisen lisäksi yhtiölle tärkeitä. Sinebrychoff valmistaa juomat 100 % uusiutuvalla energialla ja juomanvalmistus on hiilineutraalia. Alkoholin kohtuukäyttöä yhtiö edistää laajalla alkoholittomien oluiden valikoimalla. Käymme parempaan huomiseen.

sinebrychoff.fi – Facebook & Instagram: Sinebrychoff1819 - kohtuullisesti.fi