Menu
TTZAB+pelto 1920.jpg

Carlsbergin ja Sinebrychoffin yhteinen kestävän kehityksen ja vastuullisuuden ohjelma on nimeltään Together Towards ZERO and Beyond (TTZAB) eli Yhdessä kohti NOLLAA ja edemmäs. Ohjelma sisältää päivitetyt tavoitteet ja uudet ESG-kohdealueet, joukossa tiekartta hiilidioksidin nettonollapäästöjen saavuttamiseksi koko arvoketjussa eli pellosta pöytää vuoteen 2040 mennessä.

TTZAB on jatkoa konsernin aikaisemmalle Together Towards ZERO -ohjelmalle, joka on edistynyt vauhdilla ja jolla on saavutettu mm. 40 % vähennys hiilipäästöissä ja 21 % vähennys vedenkulutuksessa hehtolitraa kohden verrattuna vertailuvuoteen 2015. Ohjelman aikana Sinebrychoffista tuli hiilineutraali panimo yhdeksän vuotta tavoitetta aiemmin (2021).

Uuteen ESG-ohjelmaan sisältyy Carlsberg-konsernin tiekartta siitä, miten se tarttuu toimintansa kannalta kaikkein olennaisimpiin ESG-aiheisiin vuoteen 2030 ja vuoteen 2040 mennessä. Carlsberg pyrkii ensinnäkin saavuttamaan hiilidioksidin nettonollapäästöt koko arvoketjussa vuoteen 2040 mennessä. Lisäksi se korottaa joissakin aiheissa ambitiotasoa, toisissa tarkentaa tavoitteita. Tällaisia aiheita ovat vesi, vastuullinen  juominen, monimuotoisuus, yhdenvertaisuus & osallisuus, ihmisoikeudet sekä yhteiskunnallinen toiminta.

Uudistava viljely on uusi osa TTZAB-ohjelmaa. Kuvassa viljelijät Antti Finskas, Sirkku Puumala ja Patrick Nyström, joiden tilalta on tullut KOFF Jouluoluen mallasohra - uudistavalla viljelyllä.

Uudistava viljely on uusi osa TTZAB-ohjelmaa. Kuvassa viljelijät Antti Finskas, Sirkku Puumala ja Patrick Nyström, joiden tilalta on tullut KOFF Jouluoluen mallasohra - uudistavalla viljelyllä.

NOLLA hiilijalanjälkeä

NOLLA hiilijalanjälkeä

Vuoteen 2030 mennessä:

  • NOLLA hiilidioksidipäästöjä panimoistamme
  • Lopputuotteen 30 % pienempi hiilijalanjälki
  • KAIKEN uusiutuvan sähkön tulee tulla uusista varoista (esim. sähkön ostosopimusten kautta)

Vuoteen 2040 mennessä:

  • NettoNOLLA arvoketjussa
NOLLA ei-kestävää viljelyä

NOLLA ei-kestävää viljelyä

vuoteen 2030 mennessä:

  • 30 % raaka-aineistamme tulee uudistavilla viljelymenetelmillä ja on vastuullisesti hankittuja

vuoteen 2040 mennessä:

  • 100 % raaka-aineistamme tulee uudistavilla viljelymenetelmillä ja on vastuullisesti hankittuja
NOLLA pakkaushukkaa

NOLLA pakkaushukkaa

Vuoteen 2030 mennessä:

  • 100 % kierrätettävät, uudelleen käytettävät tai uusiutuvat pakkaukset
  • 90 % keräys- ja kierrätysaste pulloille ja tölkeille
  • 50 % vähemmän neitseellistä fossiilisista raaka-aineista valmistettua muovia
  • 50 % kierrätettyä pakkausmateriaalia pulloissa ja tölkeissä
NOLLA vesihukkaa

NOLLA vesihukkaa

vuoteen 2030 mennessä:

  • Veden käytön tehokkuus 2,0 l/l globaalisti ja 1,7 l/l panimoilla, jotka sijaitsevat korkean vesiriskin alueilla
  • 100 % vesikompensaatio panimoissa, jotka sijaitsevat korkean vesiriskin alueilla
NOLLA vastuutonta juomista

NOLLA vastuutonta juomista

Vuoteen 2030 mennessä:

  • 100 % pakkauksissa ja brändi-toimenpiteissä viesti vastuullisesta juomisesta
  • 100 % markkinoistamme tekevät yhteistyötä kumppanien kanssa, jotka tukevat vastuullista kuluttamista
  • Alkoholittomien oluiden saatavuus 100 %

35 % kaikista panimojuomistamme on matala-alkoholipitoisia tai alkoholittomia

Nolla työtapaturmaa

Nolla työtapaturmaa

vuoteen 2030 mennessä:

  • NOLLA poissaoloon johtanutta työtapaturmaa