Menu

Kevään juomatrendi on mehukkuus

Uutuusjuomissa on nyt mehukkaita, raikkaita hedelmäisiä makuja. Sinebrychoffin juomauutuuksissa kevättä ja kesää virkistävät muun muassa Karhu Juicy IPA, KOFF Long Drink Juiced Grapefruit, Somersby Crushed Apple ja Muumi Mehuli Ananas – tässä muutamia poimintoja kevään uutuuksista.

Kuluttajat janoavat raikkautta ja luonnollisuutta juomissa. Luonnollisuus on jo pitkään ollut trendi juomissa niin meillä kuin maailmalla.* Kuluttajat kokevat juomat, joihin on lisätty aitoa mehua luonnollisempina vaihtoehtoina.**

Lonkeroa aidosta mehusta

Sinebrychoffin kevään uutuustuote KOFF Long Drink Juiced Grapefruit 5,0 % saa makua, väriä ja tuoksua greippimehusta. Juiced Grapefruitissa on aitoa greippimehua peräti kahdeksan prosenttia. Tämä tuo juomaan raikkaan greippisen maun.

”Haluamme tehdä myös perinteisestä greippilonkerosta kiinnostavamman. Kysyimme greippilonkeroiden kuluttajilta***, mikä lisäisi eniten kiinnostusta klassikkojuomaan. Greippimehu oli asia, joka nousi vastauksissa selvästi suosituimmaksi. Myös luonnollisia ainesosia toivottiin. Tekemässämme makutestissä**** yllätti, että KOFF Long Drink Juiced Grapefruitin raikkaus koettiin selkeästi (63 %) paremmaksi kuin kilpailevassa tuotteessa”, Sinebrychoffin markkinointijohtaja Alexander Sneen sanoo.

Uutuusoluissa hedelmäisyyttä ja raikkautta

Karhu-olut lanseeraa keväällä 2024 mehukkaan uutuuden - Karhu Juicy IPA 4,6%:n - kesäisen hedelmäisen ja raikkaan janonsammuttajan. Karhu Juicy IPA on mehukas ja hedelmäinen olut, jossa kohtaavat mango- ja passionhedelmämehujen raikkaus ja kevyen humaloinnin vivahteikkuus. Karhu-designin suunnittelijana on tällä kertaa Riina Tanskanen, joka nousi tunnetuksi Tympeät tytöt –sarjakuvateoksestaan. Hänelle myönnettiin 2022 Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedonjulkistamisen valtionpalkinto nuorimpana palkinnon historiassa.

”Hedelmäiset IPA-oluet ovat nyt nosteessa, myös Suomessa oluen ystävät haluavat herkullisia elämyksiä uutuuksilta. Juicy IPAsta tekee erityisen se, että siihen on lisätty aitoa hedelmämehua. Karhun erikoisolutpesueesta löytyy jo todella kattava oluttyylivalikoima, jokaiselle jotain”, kertoo Karhu-oluiden tuotepäällikkö Elli Karppinen Sinebrychoffilta.

Aidon omenainen siideri

Suomen johtavalta siideribrändiltä Somersbyltä saadaan keväällä ennennäkemätön uutuus: luonnollinen ja vähäsokerinen Somersby Crushed Apple 4,5%, joka on valmistettu käyttäen ainoastaan omenamehua ja omenaviiniä.

”Luonnollisuus on voimakas trendi tällä hetkellä ja Somersbyn uutuus vastaa tähän kysyntään tuoteperheen valikoimassa. Somersby Crushed Apple on todella hyvänmakuinen ja aidon omenainen juoma, siiderimaailmassa edelläkävijä erityisesti tässä mittakaavassa. Juomakehitystiimimme tekemän poikkeuksellisen panostuksen ansiosta näin vähistä aineksista on saatu aikaan yhdistelmä loistavaa makua ja siiderille matalaa kalorimäärää. Odotan siiderien ystävien ihastuvan uutuuden luonnollisen aidosta mausta”, kertoo siiderien tuotepäällikkö Emmi Leinonen Sinebrychoffilta.

Muumi Mehulit sisältävät jopa 25 % hedelmämehua

Muumi-virvoitusjuomaperheen hedelmäinen virvoitusjuoma Mehuli saa keväällä kolmannen maun, ananaksen. Muumi Mehuli -juomat syntyvät luonnollisella makeutuksella. Muumi Mehuli on luonnollisen hedelmäinen mehujuoma, joka sisältää 25 % hedelmämehua. Mehuli-nimi viittaakin mehun ja limonadin yhdistelmään. Mehuleissa on sokeria 30 % vähemmän per 100 ml verrattuna perinteiseen Muumi-virvoitusjuomaan.

Sinebrychoff tekee itse valmistamansa juomat hiilineutraalisti 100 % uusiutuvalla energialla.

Kaikista uutuuksista laajemmat tiedotteet Sinebrychoffin verkkosivuilla https://sinebrychoff.fi/newsroom

Lähteet:
* Carlsberg Trend Framework 2023
** Sinebrychoff online-tutkimus Cambri 2023 Suomi
****Sinebrychoff On-line-tutkimus Cambri10/2022 Suomi (N=304: Juo greippilonkeroa vähintään kerran kahdessa kuukaudessa)
***** Sinebrychoff makutesti Taloustutkimus 2023 Suomi (N=240)

 

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Timo Mikkola, Sinebrychoff, email: [email protected], tel: 040 830 7176

1819 perustettu Sinebrychoff on osa Carlsberg-konsernia ja valmistaa oluita, siidereitä, long drink -juomia, virvoitusjuomia, vesiä sekä energiajuomia. Sen tuotesalkkuun kuuluvat mm. Karhu, KOFF, Carlsberg, Battery Energy Drink, Monster Energy, Crowmoor sekä Somersby ja Coca-Colan yhtiön juomat, kuten Coca-Cola, Fanta, Bonaqua sekä Sprite.  Henkilöstön monimuotoisuus, vuorovaikutus asiakkaiden ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa sekä vahvat tuotebrändit ovat kestävän kehityksen edistämisen lisäksi yhtiölle tärkeitä. Sinebrychoff valmistaa juomat 100 % uusiutuvalla energialla ja juomanvalmistus on hiilineutraalia. Alkoholin kohtuukäyttöä yhtiö edistää laajalla alkoholittomien oluiden valikoimalla. Käymme parempaan huomiseen.

sinebrychoff.fi – LinkedIn: Sinebrychoff - Facebook & Instagram: Sinebrychoff1819 - kohtuullisesti.fi