Menu
205 Suomen Olutmestari 2017.jpg

Suomen Olutmestari

Oluen taito, tieto ja tyyli

Sinebrychoffin Suomen Olutmestari -kilpailu on järjestetty vuosittain vuodesta 2008.  Kisaan voivat osallistua 18 vuotta täyttäneet oluttarjoilun ammattilaiset kaikista suomalaisista ravintoloista.

Päästäkseen Suomen Olutmestariksi kilpailijan tulee hallita oluttieto ja erilaisten oluttyyppien tarjoilu. Olutmestari osaa suositella oluita sekä nautiskeluun että ruoan kanssa. Lisäksi hänellä on persoonallinen tyyli oluen tarjoilussa. Oluen oikealla tarjoilulla halutaan kiinnittää huomiota oluen kokonaisvaltaiseen elämykseen.

Suomen Olutmestari saa palkinnoksi ainutlaatuisen tilaisuuden luoda oma olut yhdessä Sinebrychoffin panimomestarin Heikki Vuokon kanssa.

Suomen Olutmestareiksi on valittu:

2009 Mika Aho, Plevna Tampere
2010 Vesa Salminen, Pikkulintu Helsinki
2011 Jani Mikkonen, Gastropub Tuulensuu Tampere
2012 Joonas Koivisto, Gastropub Nordic Tampere
2013 Mirva Kylmäkorpi, HOK Elanto Helsinki
2014 Juha Sorsa, Gastropub Tuulensuu Tampere
2015 Jani Suomalainen, Staffpoint Helsinki
2016 Antti Peltonen, Oliver's Corner Rovaniemi
2017 Miika Korpela, Teerenpeli Kamppi, Helsinki
 

Finaali järjestetään aina suomalaisen oluen päivän tietämillä - 13.10.1819 Nikolai Sinebrychoff sai keisarilliselta uudisrakennuskomitealta luvan perustaa panimon Helsinkiin. Perinteet velvoittavat yhä, ja mikä parempi tapa kunnioittaa olutta kuin tarjoilla se mahdollisimman hyvin ja kunkin oluen tai oluttyypin omaan tapaan. Tänä vuonna finaali pidetään suomalaisen oluen päivää edeltävänä lauantaina 11.10.

Kilpailutuotteet lokakuussa 2016 olivat amerikkalainen saison Brooklyn Sorachi Ace, belgialainen vehnäolut Hoegaarden Witbier, suomalainen lager KOFF, irlantilainen stout Guinness ja Sinebrychoff Porter.

Suomen Olutmestarien luomat oluet tähän mennessä ovat: IPA 777 (Mirva Kylmäkorpi, Olutmestarin Vehnä (Juha Sorsa), Olutmestarin Bärliineri (Jani Mikkonen) ja Olutmestarin Pils (Antti Peltonen).