Menu
36155976-coronavirus-virus-outbreak.jpg

Koronavirus

Varautuminen ja leviämisen ehkäisy Sinebrychoffilla

Koronavirus COVID-19 -tartuntatautiepidemia vaikuttaa nyt meidän kaikkien elämään.

Me seuraamme Sinebrychoffilla yhdessä Carlsberg Groupin kanssa Euroopan ruokaviraston eli EFSAn ohjeistuksia. Lisäksi Sinebrychoff seuraa Suomen viranomaisten, erityisesti THL:n, ohjeistuksia asiasta.

EFSA on todennut, että elintarvikkeet eivät ole koronaviruksen kannalta riskitekijä, ei sen lähteenä tai leviämisen kannalta.

Sinebrychoffilla on yleinen jatkuvuussuunnitelma erilaisia kriisitilanteita varten. Sitä voidaan soveltaa myös tähän tilanteeseen.

Tällä hetkellä ei ole näkyvissä mitään vaikutusta jakeluun. 

Suunnitelmia päivitetään koko ajan tilanteen mukaan.

Sinebrychoffilla seurataan tilannetta yhdessä Carlsberg Groupin CMT (Crisis Management Team) kanssa.

10 ASIAA KORONAVIRUKSEN EHKÄISYSTÄ SINEBRYCHOFFILLA / 17.6.2020

1. Viruksen leviämisen estämiseksi pese kätesi aina toimistoon tullessa ja sieltä lähtiessä, wc-käynnin jälkeen sekä ennen ja jälkeen lounaan. Käytä myös käsidesiä. Vältä kättelyä ja pidä kohtuullinen etäisyys muista (2 m). Yski/aivasta kertakäyttönenäliinaan tai hihaasi. Vältä hissien käyttöä sekä työmatkaa julkisissa kulkuneuvoissa, jos mahdollista.

2. Viranomaissuositusten mukaisesti emme edellytä hengityssuojien käyttöä, paitsi paikoissa, joissa vierailee ulkopuolisia. Lisäksi hengityssuojaimia sekä suojalaseja tulee käyttää omissa tehtävissä, joissa tehdään ryhmätyöskentelyä yli 15 minuutin ajan, eikä 2 metrin etäisyyden pitäminen kollegaan ole mahdollista. Yhteyskäyttöautolla ajamisen jälkeen sinun pitää desinfioida ohjaamo.

3.Toimistolla työskentely sallitaan 1.6. alkaen vapaaehtoisuuden pohjalta sääntöjä ja rajoituksia noudattaen. Se voi olla 1 – 5 päivää viikossa asiasta etukäteen esimiehen kanssa sopien. Yleisohjeena on edelleen etätyöskentelyn jatkaminen, mikäli mahdollista. Kaikki tiimit jaetaan kahteen ryhmään (ryhmä Karhu ja ryhmä Battery), jotka ovat osastokohtaisia ja joissa kummassakin on suurin piirtein saman verran henkilöitä. Jos toisessa ryhmässä todetaan tartunta, toinen ryhmä voi edelleen huolehtia kaikista tehtävistä. Karhu-ryhmän jäsenet voivat työskennellä toimistolla parittomilla viikoilla (viikot 23,25 jne.) ja Battery-ryhmän jäsenet parillisilla viikoilla (viikot 24,26 jne.).Toimistossa työskennellessäsi kirjaudu normaalisti sisään ja ulos. Kun lähdet toimistolta etätöihin, kirjaudu koodilla ”Etä”, paina sen jälkeen ”ulos” ja aseta sitten paluupäivä ja –aika.

4. Jos sinulla on hengitystieinfektion oireita, soita oman asuinpaikkasi terveyskeskukseen tai Aavan Sinebrychoffin työterveyden päivystysnumeroon 050 307 7075 (8 – 15:30). Jos numero on varattu, puhelu siirtyy Aavan asiakaspalveluun, jonne voit jättää soittopyynnön. Työterveyshuolto neuvoo oireiden perusteella onko tarve tulla vastaanotolle. Jos sinulla on oireita, jää kotiin, äläkä lähde liikkeelle ennen kuin olet saanut ohjeet, miten sinun tulee toimia. Jos olet työpaikalla, poistu tiloista kotiin välittömästi ja ole vasta sitten yhteydessä työterveyteen. Kerro tilanteesta ja aina myös positiivisesta COVID-19-testituloksesta aina esimiehellesi. Esimiehen pitää ilmoittaa sairauslomasta Aavalle ja HR:lle, positiivisesta testituloksesta toiminnon johtajalle.

5. Mikäli sinulla on flunssaoireita, voit myös pyytää omalta esimieheltäsi sairauslomaa – tässä tapauksessa enintään kolme päivää kerrallaan, esimiehen harkinnan mukaan. Esimiehen pitää ilmoittaa myöntämästään sairauslomasta Aavaan ja HR:lle poissaoloilmoituskäytäntömme mukaisesti. Mikäli sairauslomaa pitäisi jatkaa tämän jälkeen, tulee sinun ottaa yhteys Aava-terveyspalveluun.

6. Kun perheenjäsenesi on määrätty viranomaisen toimesta karanteeniin tai epäilet olleesi kontaktissa koronavirukseen sairastuneen kanssa, ole yhteydessä esimieheesi. Tämän jälkeen esimies ottaa yhteyttä oman toimintonsa johtajaan, joka tekee päätöksen työhön paluusta tai muista toimenpiteistä. Tämä voi johtaa kahden viikon karanteeniin.

7. Ulkomaan työmatkoja ei tehdä ilman toimitusjohtajan lupaa. Vapaa-ajan matkoja osalta suosittelemme tarkkaa harkintaa ja viranomaisohjeiden seurantaa turvallisista matkustuskohteista. Kun tulet ulkomaan työ- tai lomamatkalta takaisin Suomeen, ole yhteydessä esimieheesi. Tämän jälkeen esimies ottaa yhteyttä oman toimintonsa johtajaan, joka tekee päätöksen työhön paluusta tai muista toimenpiteistä.

8. Emme ota vieraita vastaan Sinebrychoffille. Tämä ei kuitenkaan koske esimerkiksi raaka-aineita ja pakkaustarvikkeita tuovia kuskeja tai olennaista huoltohenkilökuntaa. Lisäksi poikkeukset sallitaan vain liiketoiminnan kannalta välttämättömistä syistä, mikäli toiminnon johtaja on ennalta hyväksynyt vierailun. Kaikilta ulkopuolisilta varmistetaan pääportilla ja pääaulassa, ettei heillä ole flunssaoireita. Jos ilmenee, että oireita on, emme ota heitä vastaan. Noutomyynti on avoin asiakkaillemme 1.6. alkaen. Vain Coca-Cola-neuvotteluhuone hallintorakennuksen 2. kerroksessa on käytettävissä vierailijoille. Vierailijaa ei saa viedä henkilöstöravintolaan lounaalle eikä muuallekaan toimitiloihimme.

9. Kaikki kokoukset tulee pitää Teams-kokouksina ja myös konttorilla olevien tulee osallistua niihin Teamsin kautta. Mikäli erityisestä syystä on välttämätöntä pitää kokous fyysisesti läsnä ollen, se edellyttää toiminnon johtajan etukäteislupaa. Silloinkin, kokoustilaan saa tulla korkeintaan 5 henkilöä huomioiden myös 2 metrin turvavälit. Tämän ohjeen noudattamisen varmistamiseksi kussakin kokoushuoneessa on toistaiseksi käytössä vain 5 tuolia. Pienimmät neuvotteluhuoneet poistetaan kokonaan käytöstä. Vältä liikkumista osastojen välillä.

10. Työpaikkaruokalassamme annokset jakaa ravintolahenkilökunta, ja lounasajat jaotellaan seuraavasti: 10:00 – 11:30 lounasaika varattu LSC:n (Tuotanto & Toimitusketju) henkilöstölle, ja ruokailutilasta tulee poistua klo 11:30 mennessä. Emokarhu on suljettu 11:30 – 11:45 siivousta varten. 11:45 – 13:00 lounasaika varattu LCC:n (kaupallisen yhtiön toiminnot) henkilöstölle, ja ruokailutilasta tulee poistua klo 13:00 mennessä.


Seuraa viranomaisohjeistuksia terveysasioissa THL.fi.