Menu
1819

1819

Olut- tai juomatyyppi:
Paradox
Alkoholi-%:
5,5%
Brändin alkuperä:
Suomi
Vuodesta:
2019
1819

1819 - Sinebrychoffin 200-juhlaolut - on Saccharomyces paradoxus -villihiivalla ja modernilla lagerhiivalla valmistettu täysmallasolut. Se yhdistää 1800-luvun perinteen moderniin panimo-osaamiseen. Villihiivalla on oma makuprofiilinsa, eli kyseessä ei ole mikään ennalta tuttu oluttyyli. 1819 on makuprofiililtaan lähellä lageria, mutta siinä mennään myös hieman vehnäoluen suuntaan. 

Saccharomyces paradoxus -nimen saanut hiiva löytyi Espoon Oittaalta, tammen kaarnasta. Siihen yhdistettiin Sinebrychoffin oma moderni lagerhiiva. Myös humaloinnissa on käytetty sekä panimomestarin pihalla kasvavaa maatiaishumalaa että aromihumalana KOFF- ja Karhu-oluista tuttua Saaz-humalaa.

1819-olut on täysmallasolut, eli sen valmistuksessa on käytetty vain vettä, ohramallasta, humalaa ja hiivaa. 1819-olut on valmistettu Keravalla syyskuun alussa ja sitä tuotetaan vain yksi uniikki tuotantoerä.

Tuotetiedot
1819
Olut
Oluttyyppi: Paradox-olut

Ainesosat: Vesi, ohramallas, humala, hiiva

Alkoholi: 5,5 %
Kantavierre: 12,3 %
Väri: 22 EBC
Katkerot: 24 EBU

Energia /100 ml: 46 kcal/192 kJ

kohtuullisesti.fi