Menu
Battery Licorice Boost

Battery Licorice Boost

Olut- tai juomatyyppi:
Energiajuoma
Alkoholi-%:
0%
Brändin alkuperä:
Suomi
Vuodesta:
2019
Battery Licorice Boost

Battery Licorice Boostin pohjana on tuttu Battery Energy Drinkin maku. Siihen on lisätty ripaus lakritsaa.  Kyseessä on ns. limited edition, eli rajoitettu erä, joka on markkinoilla kesän 2019. Juoma on makeutettu sokerilla.

Lakritsa on suomalaisten suosikkimaku, jota kuitenkaan ei juomissa ole usein tarjolla. Lakritsa tuo Battery Energy Drinkin hedelmäiseen makuun jännittävän lisän.

Piristystä vastuullisesti

Energiajuomat on tarkoitettu tilapäiseen piristymiseen, eikä niillä voi korvata tasapainoista ruokavaliota. Kupillisessa kahvia on kofeiinia 90 – 160 mg. 0,33 litran tölkissä energiajuomaa kofeiinia on keskimäärin 106 mg.

Energiajuomien piristävä vaikutus perustuu tutkittuihin ja turvallisiin raaka-aineisiin: kofeiiniin, sokeriin ja guaranaan (kofeiini). Lisäksi energiajuomat sisältävät aminohappoja (tauriini) ja B-vitamiineja sekä C- ja E-vitamiineja. Euroopan elintarvikeviranomainen EFSA tai suomalainen Evira eivät ole tutkimuksissaan löytäneet kohtuukäytössä mitään vaaroja näiden raaka-aineiden käyttöön yhdessä tai erikseen.

Sinebrychoffin Battery Energy Drinkin markkinointi on suunnattu vain täysi-ikäisille. Lapsille ja nuorille ei pitäisi lähtökohtaisesti syntyä tarvetta ylimääräiseen piristykseen, vaan tärkeintä on hyvä yöuni. Energiajuomien satunnainen käyttö ei ole silti nuorillekaan vaarallista.

 

Tuotetiedot:

Battery Licorice Boost

Energiajuoma. KORKEA KOFEIINIPITOISUUS. (32 mg/100 ml)

Ei suositella lapsille eikä raskaana oleville tai imettäville.

Ainesosat: Vesi, sokeri, hiilidioksidi, maltodekstriini, tauriini (4000 mg/l), happamuudensäätöaine E330, aromit, kofeiini (320 mg/l), säilöntäaine E202, vitamiinit (niasiini, B6, B12, pantoteenihappo)

Ravintosisältö: 100 ml sisältää
Energia: 202 kJ / 50 kcal
Rasva: 0 g
 - josta tyydyttynyttä: 0 g
Hiilihydraatit: 11,8 g
 - josta sokereita: 11,3 g
Proteiini: 0,4 g
Suola: 0 g

Niasiini: 8 mg (50 %*)
B6-vitamiini: 0,3 mg (21 %*)
B12-vitamiini: 1 µg (40 %*)
Pantoteenihappo: 2 mg (33 %*)

* aikuisen vuorokautisen saannin vertailuarvosta.