Menu
valkosipulihärkä polenta-1920.jpg

Valkosipulihärkää paahdettujen vihannesten ja sitruuna-parmesaanipolentan kanssa

Neljälle hengelle

Valkosipulihärkä:
4 naudan ulkofileepihviä, á 150 g
4 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunan mehua
1 tl dijon-sinappia
½ dl oliiviöljyä
2 rkl tuoretta oreganoa
(tai 2 tl kuivattua)
suolaa ja mustapippuria
Paahdetut vihannekset:
1 iso banaanisalottisipuli
200 g valkokaalia
2 porkkanaa
1 rkl öljyä
suolaa & mustapippuria


Sitruuna-parmesaanipolenta:
2 dl polentaa
1 l vettä
1 dl parmesaania raastettuna
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
suolaa
Lisäksi lehtipersiljaa

Laita naudan pihvit marinadiin edellisenä iltana. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita ne sitruunan mehun, dijon-sinapin, oliiviöljyn ja oreganon kanssa. Sekoita marinadi huolellisesti pihvien joukkoon.

Paista marinoidut pihvit kuumalla pannulla sopivaan kypsyyteen ja mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Kuori sipuli ja porkkanat. Leikkaa vihannekset reiluiksi suupaloiksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

Sekoita joukkoon öljy ja mausta vihannekset suolalla ja mustapippurilla. Paahda 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Vispaa polenta joukkoon ja anna kypsyä paketissa olevan ohjeen mukainen aika. Sekoita joukkoon parmesaania, sitruunan kuorta ja mehua sekä suolaa. Tarjoile valkosipulipihvit paahdettujen vihannesten ja sitruuna-parmesaanipolentan kanssa. Viimeistele annokset lehtipersiljalla.

Suositusjuoma: Brooklyn Special Effects