Menu
sitruuna-mascarponepasta-1920.jpg

Sitruuna-mascarponepasta yrttibroilerilla

Neljälle hengelle


1 dl sitruunan mehua
1 sitruunan raastettu kuori
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
¾ dl mascarponea
½ dl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa hienonnettuna
½ ruukkua timjamia hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
400 g linguinea tai spagettia
manteleita rouhittuna
pecorino-juustoa raastettuna


Yrttibroileri:
400 g broilerin fileetä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl voita
suolaa ja mustapippuria
yhteensä 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. oreganoa, timjamia, basilikaa


Sekoita keskenään sitruunan mehu, kuoriraaste, valkosipuli, mascarpone, oliiviöljy, basilika ja timjami. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä. Säästä noin desi keitinvettä, valuta pasta. Paahda rouhitut mantelit kuivalla kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Sekoita kastike pastan joukkoon ja lisää tarvittaessa pastan keitinvettä, jotta saat pastaan hyvän rakenteen.

Tarjoile pasta yrttibroilerin, manteleiden ja raastetun pecorinon kanssa.

Yrttibroileri:
Kuumenna voi pannulla ja paista broilerin fileet molemmin puolin kypsiksi ja kauniin paistuneen värisiksi. Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Lisää valkosipuli ja yrtit pannulle paistamisen loppuvaiheessa ja pidä huoli, että mausteet tarttuvat broilereiden pintaan joka puolelle.

Suositusjuoma: 1664 Blanc 0,5 %