Menu
lihapata-1540.jpg

Lihapata appelsiinilla ja kanelilla

Neljälle hengelle

700 g naudan sisäpaistia
voita ja öljyä
suolaa ja mustapippuria
1 punasipuli
5 valkosipulinkynttä
2 palsternakkaa
1 rkl ruskeaa sokeria
1 tlk Crisp Tummaa Lageria
5 dl lihalientä
2 kanelitankoa
2 laakerinlehteä
1 appelsiinin kuori raastettuna
2 rosmariinin oksaa
2-3 rkl maizenaa

Kuutioi naudan paisti. Kuumenna pannu ja ruskista nautakuutiot parissa erässä voin ja öljyn seoksessa. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla. Siirrä lihat pannulta pataan.

Kuori punasipuli, valkosipulinkynnet ja palsternakat. Leikkaa punasipuli lohkoiksi, hienonna valkosipulinkynnet ja leikkaa palsternakat reiluiksi paloiksi. Kuullota vihanneksia hetki samalla pannulla, jossa ruskistit lihat.

Siirrä vihannekset sitten pataan ja sekoita joukkoon sokeri, olut ja lihaliemi. Lisää joukkoon kanelitangot, laakerinlehdet, appelsiinin kuori ja rosmariinin oksat. Siirrä pata uuniin ja hauduta 150 asteessa 2-3 tuntia, kunnes lihapalat ovat todella mureita.

Nosta pata liedelle ja suurusta se kylmään veteen sekoitetulla maizenalla. Anna vielä kiehahtaa. Tarkista maku. Tarjoile lihapata esimerkiksi perunamuusin ja paahdettujen porkkanoiden kanssa.

Juomasuositus: Crisp Tumma Lager