Menu

Lämmin lihapullasalaatti - tummat, vahvat maut

Paprikalihapullat:

400 g luomujauhelihaa

2 rkl makeaa paprikajauhetta

1 tl kuivattua timjamia/meiramia/basilikaa

Mustapippuria

Suolaa

2 rkl Karhu Tumma Lager-olutta

 

Lisäksi:

6-8 perunaa

1 pkt pekonia

1 pnt persiljaa

 

Viipaloi perunat ja laita ne likoamaan isoon kulhoon vettä hetkeksi. Paahda pekoni rapeaksi pannulla. Laita uuni päälle, noin 200 asteeseen. Kun uuni on kuuma, laita viipaloidut perunat öljyttyyn uunivuokaan ja uuniin, paista noin 20 minuuttia. Sekoita kaikki mausteet jauhelihaan ja lisää lopuksi olut. Pyörittele pieniä lihapullia uunivuokaan ja paista noin 15 minuuttia.  Lisää lopuksi pekoni ja anna olla uunissa hetken. Tarjoa heti, koristele persiljalla.

Juomasuositus: Karhu Tumma Lager, Brooklyn Hecla Iron Ale, Karhu, Budvar Dark Lager