Menu
halloumi-sitrus-1920.jpg

Halloumi-sitrussalaatti passionvinegretillä

Neljälle hengelle

1 fenkoli
2 appelsiinia
1 verigreippi
2 mandariinia
1 pkt halloumi-juustoa
öljyä paistamiseen
pari kourallista rucolaa
pari kourallista pinaattia
tuoretta minttua

Passionvinegretti:
2 passionhedelmää
1 tl dijon-sinappia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl avokadoöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria

Leikkaa fenkolin kova kanta irti ja halkaise fenkoli. Leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja laita jääveteen rapeutumaan. Kuori appelsiinit ja verigreippi veitsen avulla ja leikkaa ne joko kuutioiksi tai fileoi hedelmäliha irti kalvoista.

Kuori mandariinit ja leikkaa ne paksuiksi siivuiksi. Leikkaa halloumi-juusto viipaleiksi ja paista öljyssä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Valuta fenkolit ja sekoita ne rucolan ja pinaatin kanssa. Sekoita joukkoon myös mintun lehtiä. Laita salaattipohja tarjoilukulhoon ja asettele sitrukset ja halloumi
pinnalle. Tarjoile passionvinegretin kanssa.

Passionvinegretti:
Halkaise passionhedelmät ja kaavi sisukset kannelliseen purkkiin. Lisää loput aineet, sulje kansi ja ravistele voimakkaasti, jotta ainekset sekoittuvat kunnolla.

Suositusjuoma: Brooklyn Special Effects