Menu
fish chips tacot-1200.jpg

Fish & chips -tacot satsumajogurtilla

Neljälle hengelle

Satsumajogurtti:
2 dl turkkilaista jogurttia
¼ dl satsuman mehua
1 tl satsuman kuorta hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria

Marinoitu kaali:
n. 1 l kaalia suikaleina
1 ½ rkl valkoviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa

Tacopaneroitu kala:
400 g vaaleaa kalafilettä, esim. kuhaa
suolaa ja mustapippuria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl tacomaustetta
paistamiseen öljyä

Lisäksi:
400 g ranskanperunoita
pieniä tortilloita
avokadoa
chiliä
korianteria

Sekoita kaikki satsumajogurtin ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi. Hiero kaalisuikaleisiin käsin valkoviinietikka, oliiviöljy ja suola. Laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi.

Poista kalafileestä tarvittaessa ruodot ja leikkaa ne kalapuikon mallisiksi paloiksi. Mausta kalat suolalla ja mustapippurilla. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja tacomauste.

Pyörittele kalapalat jauhoseoksessa ja paista reilussa määrässä kuumaa öljyä molemmin puolin kullanruskeiksi. Paista ranskanperunat pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta tacomausteella ja suolalla. Lämmitä tortillat.

Leikkaa avokado paloiksi, hienonna chili ja korianteri. Täytä tortillat marinoidulla kaalilla, ranskalaisilla, kalalla, satsumajogurtilla ja avokadolla. Viimeistele annokset tuoreella chilillä ja korianterilla.

Suositusjuoma: Crisp vehnä