Menu

Portteri-suklaasalami

neljälle

150 g tummaa suklaata

50 g voita

loraus (noin puoli desiä) Sinebrychoff Porteria

kourallinen murskattuja suolapähkinöitä

kourallinen kuivattuja karpaloita

4 murskattua Digestive-keksiä

tomusokeria koristeluun

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Lorauta portteri joukkoon. Sekoita massaan muut aineet ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Ota iso pala tuorekelmua, laita seosta keskelle ja kieritä tiukalle rullalle. Purista ”makkara” kasaan molemmista päistä. Laita jääkaappiin kylmään ainakin päiväksi.  Kun asetat salamin tarjolle, siivilöi tomusokeria sen päälle. Tarjoile jälkiruokana tai illanvieton naposteltavana paloiksi leikattuna.

Juomasuositus: Sinebrychoffd Jouluolut, Sinebrychoff Porter, Grimbergen, Leffe Brune