Menu

Mausteinen joulumakkara ja keltainen sinappikastike

neljälle

sian ohutsuolta

2 valkosipulin kynttä

1 pieni punasipuli

1 rkl oliiviöljyä

100 g silavaa

200 g nauhanlihaa

200 g sianlihaa

1 dl Sinebrychoff Jouluolutta

1 tl muskottia

hyppysellinen kanelia

hyppysellinen inkivääriä

3 oksaa rosmariinia

suolaa ja mustapippuria

 

Laita suoli kylmään veteen likoamaan. (Suolia voi tilata hyvin varustetuista ruokakaupoista tai lihakaupasta). Kuori ja hienonna sipulit ja hauduta öljyssä pehmeäksi. Jauha silava kertaalleen lihamyllyn läpi ja tämän jälkeen muut lihat, jäähtynyt sipuli ja silava uudelleen. Silppua rosmariini. Sekoita kaikki mausteet lihan joukkoon. Paista pannulla pieni koepala ja tarkista maku.

 

Pursota lihamassa suoleen joko pursotinpussilla, lihamyllyllä, jossa on makkarasuppilo tai sormin. Älä täytä liian täydeksi. Sido makkarat halutun mittaisiksi pötköiksi kierittämällä joka toista makkaraa vastakkaiseen suuntaa. Pistele makkarat neulalla, keitä poreilevassa vedessä noin 10 minuuttia. Kypsennä loppuun 200 asteessa uunissa tai grillaa. Voit tehdä makkarat päivää ennen joulua ja säilyttää niitä jääkaapissa tai hyvissä ajoin ennen joulua ja pakastaa ne.

 

Keltainen sinappikastike

½ tl sahramia

2-3 rkl rakeista Dijon-sinappia

1 prk kermaviiliä

2 rkl Sinebrychoff Jouluolutta

1 tl ruokosokeria

1 rkl sitruunamehua

suolaa ja pippuria

 

Sekoita aineet yhteen ja anna tekeytyä kylmässä ainakin pari tuntia. Tarjoa kylmänä kuumien makkaroiden kanssa.

 

Juomasuositus: Sinebrychoff Jouluolut, Guinness, Karhu