Menu
Nikolai 1920.jpg

Nikolai-räsyherra

Taiteilija Anu Pensola toteutti Sinebrychoffin perustajasta, Nikolai Sinebrychoffista, "räsyherran", yhdessä Jenna Seppäsen kanssa Sinebrychoffin 200-juhlavuoden kunniaksi. Räsyherra on valmistettu täysin kierrätysmateriaalista. Nikolain hiukset ovat suomenlampaasta, varpaat herneistä ja vartalo täynnä sinebrychoffilaisten parittomia sukkia.  Jennan naapurin mummon vintiltä nukelle löytyivät kaulahuivi ja säärystimet, jotka ovat 1800-luvulta.

Nikolain vaatteet hankittiin helsinkiläisen Play it again Sam -vintageliikkeen varastosta. Esimerkiksi paksusta villasta tehty takki on 1920-luvulta. Nahkakengät räsyherralle tehtiin käsityönä.

Nukke on pitkälti käsin ommeltu. Sen kasvot ja silmät on kirjottu käsin.

Nikolai juhlistaa Sinebrychoffin 200-vuotista taivalta ilmestymällä eri paikkoihin ja tilaisuuksiin.

Anu Pensola toimii Jalotus ry:ssä, joka on kiertotalouskeskus ja kestävän elämän yhteisö, joka toimii Keravan kartanon alueella.

Yhteiskuvassa Nikolain kanssa johtoryhmän jäsenet (ylärivissä vasemmalta) Ari Jattu, Christian Hickey, Pasi Lehtinen, Henri Tahvanainen, Tapio Krook ja Bo Ranta, (alarivissä vasemmalta) toimitusjohtajan assistentti Merja Jortikka, Anders Frydenlund ja Marja-Liisa Weckström.

Nikolai Sinebrychoffin taidemuseossa maaliskuussa uuden näyttelyn avajaisissa

Mistä Nikolai koostuu?